Επιστροφή
Vor

Νίκος Καζαντζάκης - Ξημερώνει, Δράμα Εις Πράξεις Τρείς

Εκδότης: ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Αρ. Βιβλίου: SW10098

 

Παράδοση 3 ΜΕ 5 ΕΡΓ. ημέρες

22,05 € *
 
 
 
 
 

Πληροφορίες για το προϊόν: "Νίκος Καζαντζάκης - Ξημερώνει, Δράμα Εις Πράξεις Τρείς"

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ αποτελεί το πρώτο ερωτικό δράμα του Νίκου Καζαντζάκη που γράφτηκε για θέατρο το 1906 και υποβλήθηκε το 1907 στον Παντελίδειο Δραματικό Αγώνα του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το θεατρικό έργο περιγράφει το ηθικό δίλημμα και το συναισθηματικό μαρτύριο της κεντρικής ηρωίδας, Λαλώς, η οποία βρίσκεται δέσμια του προσωπικού της πόθου και του επιβαλλόμενου κοινωνικού καθωσπρεπισμού. Ο Καζαντζάκης συγγράφει το κείμενο σαφέστατα επηρεασμένος από την εποχή του, ενώ το θέμα του είναι παρόμοιο με την πλοκή του μυθιστορήματος ʼννα Καρένινα του Τολστόι.

Η παρούσα έκδοση αποτελεί την πρώτη σχολιασμένη απόδοση του ερωτικού θεατρικού έργου του Νίκου Καζαντζάκη, η επιμέλεια του οποίου βασίστηκε απευθείας στο χειρόγραφο του δράματος, όπως υποβλήθηκε στον Παντελίδειο Δραματικό Αγώνα και τώρα φυλάσσεται στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Το βιβλίο κυκλοφορεί με επιστημονική εισαγωγή, ενώ στο Επίμετρο παρατίθενται τα δύο σωζόμενα χειρόγραφα του θεατρικού έργου, ένα σύντομο σημείωμα των επιμελητών, καθώς και πλούσιο πληροφοριακό υλικό.

 

Σχετικά Links από "Νίκος Καζαντζάκης - Ξημερώνει, Δράμα Εις Πράξεις Τρείς"

Περισσότερα προϊόντα από ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ
 

Σχόλια επισκεπτών για: "Νίκος Καζαντζάκης - Ξημερώνει, Δράμα Εις Πράξεις Τρείς"

 
Η κριτική θα δημοσιευτεί μετά από επαλήθευση

Γράψτε μια κριτική

 
 
 
 
 
 
 

Εκείνα που σημειώνονται με * είναι υποχρεωτικά.

 
 
 
 

#WidgetsRecentlyViewedHeadline#