Επιστροφή
Vor

Κώστας Βάρναλης - ΣΟΛΩΜΙΚΑ: Ο Σολωμός χωρίς μεταφυσική. Οι στοχασμοί του ποιητή κ.τ.λ. Διάφορα άρθρα

Εκδότης: Κέδρος

Αρ. Βιβλίου: SW10323

 

Παράδοση 3 με 5 εργ. ημέρες

12,07 € *
 
 
 
 
 

Πληροφορίες για το προϊόν: "Κώστας Βάρναλης - ΣΟΛΩΜΙΚΑ: Ο Σολωμός χωρίς μεταφυσική. Οι στοχασμοί του ποιητή κ.τ.λ. Διάφορα άρθρα"

ΒΑΡΝΑΛΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ

 

Ο Κώστας Βάρναλης γεννήθηκε το 1884 στον Πύργο της Ανατολικής Ρωμυλίας. Στα δεκαοχτώ του διορίστηκε δάσκαλος σε σχολείο του Πύργου και τον ίδιο χρόνο έφυγε για σπουδές στην Αθήνα. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή, πήρε μέρος στη διαμάχη για το Γλωσσικό Ζήτημα, ως δημοτικιστής, και συμμετείχε στην ίδρυση του περιοδικού Ηγησώ. Το 1904 και το 1905 αντίστοιχα εξέδωσε τα νεορομαντικά του πρωτόλεια Πυθμένες και Κηρήθρες. Την περίοδο που θα ακολουθήσει, εμπνέεται από ανθρωπιστικά και διονυσιακά ιδεώδη ανάλογα με αυτά του Ν. Καζαντζάκη και του Α. Σικελιανού, καθώς και από τα αισθητικά ιδεώδη του παρνασσισμού. Ο ελληνοκεντρικός αισθητισμός και ιδεαλισμός του θα κορυφωθεί με το άσμα του Προσκυνητή 1919, μέρος ενός ευρύτερου έργου που θα παραμείνει ανολοκλήρωτο και ήταν γραμμένο σε εντυπωσιακούς ενδεκασύλλαβους.

 

Σχετικά Links από "Κώστας Βάρναλης - ΣΟΛΩΜΙΚΑ: Ο Σολωμός χωρίς μεταφυσική. Οι στοχασμοί του ποιητή κ.τ.λ. Διάφορα άρθρα"

Περισσότερα προϊόντα από Κέδρος
 

Σχόλια επισκεπτών για: "Κώστας Βάρναλης - ΣΟΛΩΜΙΚΑ: Ο Σολωμός χωρίς μεταφυσική. Οι στοχασμοί του ποιητή κ.τ.λ. Διάφορα άρθρα"

 
Η κριτική θα δημοσιευτεί μετά από επαλήθευση

Γράψτε μια κριτική

 
 
 
 
 
 
 

Εκείνα που σημειώνονται με * είναι υποχρεωτικά.

 
 
 
 

#WidgetsRecentlyViewedHeadline#