Επιστροφή
Vor

Σώτη Τριανταφύλλου - Λίγο από το αίμα σου

Εκδότης: Πατάκης

Αρ. Βιβλίου: SW10409

 

Παράδοση 3 με 5 εργ. ημέρες

12,68 € *
 
 
 
 
 

Πληροφορίες για το προϊόν: "Σώτη Τριανταφύλλου - Λίγο από το αίμα σου"

«Με τον Ιερώνυμο ντε Μπιουτ αποχαιρετηθήκαμε με την ίδια αλλόκοτη χειρονομία –το πιάσιμο του αγκώνα– προτού προλάβω να ρωτήσω για τη Λύντια κάτι περισσότερο από ένα βιαστικό “Τι κάνει η Λύντια;” και “Μένει ακόμα στο Λονδίνο;” και να πάρω μονολεκτικές απαντήσεις: “Καλά” και “Ναι”. Και χωρίσαμε προτού αποφασίσω αν ήθελα να τον ξαναδώ ή να ζητήσω τουλάχιστον τον αριθμό του τηλεφώνου του? προτού μαντέψω αν ήθελε εκείνος να ξαναϊδωθούμε.

Δεν πήγα στο πάρκο? άλλωστε, είχε αρχίσει να ψιλοβρέχει. Αγγλικό καλοκαίρι: αρχίζει στο τέλος Ιουλίου, τελειώνει στην αρχή Αυγούστου. Στράφηκα προς τα βόρεια και περπάτησα με γρήγορο βήμα μέχρι το σπίτι? όταν έκλεισα πίσω μου την πόρτα, δεν ήξερα αν η ταχυκαρδία οφειλόταν στο περπάτημα (τόσο εμείς οι Σταμπς όσο και το σόι της μητέρας μου, οι Χίλμπερυ, περπατούσαμε πολύ και με βήμα γοργό) ή στην αναστάτωση που μου είχε προκαλέσει η συνάντηση με τον Ιερώνυμο. Όπως και να είχε, έγραψα αυτό το βιβλίο, το τέταρτο της ζωής μου (το τρίτο βρίσκεται ακόμα στο συρτάρι? δεν θέλησα να το εκδώσω? ίσως εξηγήσω αργότερα το γιατί? ίσως και να μην εξηγήσω): πάντως, σε τούτο εδώ το βιβλίο –που μοιάζει με μυθιστόρημα, αλλά δεν είναι? είναι το χρονικό της ζωής μας– πρωταγωνιστούν ο Ιερώνυμος ντε Μπιουτ, η Λύντια ντε Μπιουτ και εγώ. Επίσης, η Κλαίρη ντε Μπιουτ, η μικρή μου αδερφή Μπέθανυ και ο τρελός μου πατέρας Ρόναλντ Ρ. Σταμπς, που το σωτήριο έτος 1930 μετανάστευσε στην Ανατολική Αφρική, για να καλλιεργήσει χρυσάνθεμα».

Η κοινότητα των λευκών εποίκων στα Υψίπεδα της Κένυας, από την εποχή της τζαζ στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο. Η απώλεια του παλιού κόσμου μέσα από την ιστορία δύο οικογενειών που εγκαταλείπουν την Αγγλία στα χρόνια του 1930: Το Λίγο από το αίμα σου είναι ένα μυθιστόρημα για το τέλος της αποικιοκρατίας και για την παρακμή της αριστοκρατίας. Και για ό,τι χάνει κανείς όταν δεν έχει τίποτα να χάσει.

 

Σχετικά Links από "Σώτη Τριανταφύλλου - Λίγο από το αίμα σου"

Περισσότερα προϊόντα από Πατάκης
 

Σχόλια επισκεπτών για: "Σώτη Τριανταφύλλου - Λίγο από το αίμα σου"

 
Η κριτική θα δημοσιευτεί μετά από επαλήθευση

Γράψτε μια κριτική

 
 
 
 
 
 
 

Εκείνα που σημειώνονται με * είναι υποχρεωτικά.

 
 
 
 

#WidgetsRecentlyViewedHeadline#